5 tips voor een succesvolle bezichtiging van je woning

bezichtinginEr zijn verschillende situaties waarin de eerste indruk van je woning essentieel is. Denk bijvoorbeeld aan de eerste keer dat je schoonouders op bezoek komen, maar vooral ook wanneer je je huis wilt gaan verkopen of misschien verhuren via Airbnb. Deze 5 tips gaan je daar bij helpen!

1. Schoonheidsfoutjes oppoetsen

Een plint achter de bank die losligt, die kabel naar de slaapkamer die in het zicht hangt …  in elk huis zijn van dit soort schoonheidsfoutjes die jou als bewoner niet meer opvallen, maar een eventuele nieuwe bewoner onmiddellijk wel. Kleine moeite om ze te verhelpen en een groot voordeel bij je bezichtiging!

2. Een grote schoonmaakbeurt

Voor een bezichtiging is het echt de moeite waard om even iets meer te doen dan normaal. Stofzuigen en afwassen zijn vanzelfsprekend, maar denk ook aan details als het schoonmaken van het doucheputje, onkruid in de tuin of overvolle keukenkastjes.

3. Bloemen en appeltaart

Het zijn veelgehoorde clichés en dat zijn ze niet voor niets. De geur van verse bloemen of een pasgebakken appeltaart kunnen namelijk wonderen doen voor de eerste indruk van je huis. Geur is altijd een belangrijk onderdeel in verkooptechnieken geweest en dat is bij huizen niet anders.

4. Geef kijkers de ruimte

In je enthousiasme over je woning loop je soms het risico dat je te veel wilt laten zien en vertellen. Dat kan bij een potentiële koper of huurder nogal opdringerig overkomen, wat natuurlijk geen gunstig effect zal hebben op de presentatie. Geef ze daarom alle ruimte om te kijken en blijf zelf bijvoorbeeld beneden. Het is ook verstandig of zelf helemaal afwezig te zijn en de bezichtiging over te laten aan je makelaar.

5. Voorkom afleiding

Je vindt het zelf misschien leuk om je huis vol te hebben met persoonlijke foto’s, kleine prulletjes en andere dingen die het interieur opfleuren. Voor een kijker is het echter allemaal afleiding waar ze maar moeilijk doorheen kunnen kijken. Help ze daarom een handje en ruim dit soort spullen op als het kan.

 

Tags: , ,

 

Deel dit