Sterrenregen ook in Amsterdam goed te zien

Leonid meteors light up night sky in SpainNadat de Volkssterrenwacht gistermiddag aangekondigde dat de sterrenregen die avond goed te zien zou zijn in Amsterdam, bleek vannacht dat de sterrenregen inderdaad erg goed te zien was.

Het zicht was gisteravond erg goed en daardoor viel er genoeg te zien voor mensen die niet hoefden te slapen en veel geduld hadden. Hoewel de sterrenregen nog tot maandag 17 december zal duren, was de nacht van donderdag op vrijdag het hoogtepunt van de sterrenregen.

De sterrenregen passeert de aarde elk jaar, maar doordat er dit jaar minder maanlicht is, is het zicht beter en is er dus meer te zien. De sterrenregen kwam daardoor meer in het nieuws dan in voorgaande jaren en zelfs de landelijke media besteedde veel aandacht aan de sterrenregen.

Voor sterrenwachten door het hele land heen was het uiteraard ook groot nieuws en zij hielden vaak leuke, speciale acties waarbij bijvoorbeeld een miniatuur planetenstelsel of een foto op canvas van de sterrenregen werd weggegeven.

 

Tags: ,

 

Deel dit